Psykologipalvelut

Oppimisvaikeuksien kuntoutus lapsille ja nuorille

Helsinki | Espoo | Vantaa

kelafpa_white-small

Virallinen palveluntuottaja

Psykologi oppimisen tukena

cognimed-tunnus-elementti

Psykologimme arvioivat ja kuntouttavat lasten ja nuorten oppimisvaikeuksia. Näiden yleisimpiä ilmenemismuotoja ovat keskittymisvaikeudet, lukivaikeus ja hahmottamisen vaikeudet. Tarjoamme psykologipalveluita pääkaupunkiseudulla ja psykologimme ovat työskennelleet kattavasti perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja yksityisvastaanotoilla.

Voit tulla psykologin tutkimuksiin omakustanteisesti, vakuutusyhtiön, kunnan tai sairaanhoitopiriin maksusitoumuksella. Omakustanteisista käynneistä saat lääkärin lähetteellä Kela-korvauksen.

Psykologin tutkimus

Psykologin tutkimusta tarvitaan, kun epäillään voisiko lapsella olla oppimisvaikeuksia. Tutkimusta tarvitaan myös, kun halutaan selvittää, onko lapsi valmis aloittamaan koulun jo 6-vuotiaana tai voisiko lapsi hyötyä koulun aloituksen lykkäämisestä vuodella.

Tutkimuksella kartoitetaan lapsen tai nuoren taitotaso, jonka jälkeen voidaan suunnitella oppimista helpottavia tukitoimia kouluun. Yleisimpiä tukitoimia on esimerkiksi lisäaika ylioppilaskirjoituksiin lukivaikeuden perusteella. Tutkimukseen sisältyy yleensä noin 3-5 tapaamista riippuen tutkimuksen laajuudesta. Tarvittaessa arvioimme myös aikuisten lukivaikeuksia ja kirjoitamme lukihäiriötodistuksen yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin, mikäli siihen on tutkimuksissa perusteet.

Kuntoutus

Luki- ja oppimisvaikeuksien kuntoutuksella tähdätään vaikeuksien lieventymiseen. Tavallisimpia keinoja ovat suorat taitoharjoitukset ja erilaisten kompensaatiokeinojen harjoitteleminen. Kuntoutuksen tavoitteet asetetaan aina aiempien tutkimustulosten perusteella yhdessä lapsen tai nuoren ja hänen perheensä kanssa. Kuntoutus on yleensä kertaviikkoista ja yksi kerta kestää 45 minuuttia.

Tutustu oppimisvaikeuksien kuntoutukseen tarkemmin kokoamassamme tietopankissa.

Toimipisteet

cognimed-tunnus-elementti

Tarjoamme psykologin palveluita pääkaupunkiseudulla.

Helsinki, Espoo ja Vantaa

Pääkaupunkiseudun vastaanottomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Herttoniemessä, osoitteessa Hitsaajankatu 24. Tilat ovat modernit ja sopivat erinomaisesti psykologin palveluihin. Terapeuttimme liikkuvat myös Espoossa ja Vantaalla tehden koti-, päiväkoti- ja koulukäyntejä.

Kiinnostuitko psykologin palveluistamme?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme (010 504 9200) ja varaa aika tai kysy lisää.

Kirjoita hakusi ja paina Enter.