Skip to content

Elina Launimaa

Puheterapeutti, FM

Valmistuin puheterapeutiksi Oulun yliopistosta vuonna 2016. Aloitin työurani Helsingin kaupungin perusterveydenhuollossa lasten puheterapian parissa ja siirryin ammatinharjoittajaksi vuonna 2018. Suurimman osan työviikostani työskentelen Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen lapsiasiakkaiden parissa. Lasten puheterapiassa vahvuusalueeni ovat kielellisessä ja puhemotorisessa kuntoutuksessa. Arjessani käytän suomea, englantia ja hieman portugalia, joten otan mielenkiinnolla vastaan monikielisiä asiakkaita. Liikun pääosin Itä-Helsingin alueella.

Olen pienestä lapsesta asti ollut intohimoinen laulunharrastaja ja siksi halusin opiskella itselleni myös toisen ammatin. Valmistuin muusikoksi Helsingin Pop Jazz Konservatoriosta vuonna 2022 laulu pääaineenani. Laulajana olen luonnollisesti erittäin kiinnostunut työskentelystä äänen parissa. Otan vastaan aikuisia ääniasiakkaita HUS:n maksusitoumuksilla sekä itse maksavana Herttoniemen toimipisteellä tai etäyhteydellä. Äänen, kehon ja mielen kokonaisuus on kiehtova aihe, jossa jokaiseen asiakkaaseen on pureuduttava sensitiivisesti asiakkaan tarpeiden ja taustan mukaan. Hyödynnän ääniterapiassa tarvittaessa tietoa sekä puheterapeutin että laulajan näkökulmasta.

Puheterapeuttina koen olevani luotettava ja sopivasti höpsö. Etsin aktiivisesti uusia toimivia kuntoutusmenetelmiä ja tutkin äänen eri vivahteita ja toimintatapoja naapureideni iloksi. 😊 Puheterapeutin työn ulkopuolella touhuan musiikin parissa oman bändini kanssa.

I provide speech therapy services also in English. Please feel free to contact me if you are looking for a KELA speech therapist for your child or are searching for a voice therapist for yourself (HUS or self-paid). 

Osaaminen

MENETELMÄT JA KOULUTUKSET

Toimipiste

Yhteystiedot

Kysy hoidosta terapeutiltamme henkilökohtaisesti.

Ajanvaraus

Voit myös ottaa yhteyttä chatissa (sivun oikeassa alareunassa).